>

3/20/08

Cele Mai Simple Baterii de Hidrogen Ale Secolului 21


Bateriile de hidrogen ard hidrogen intro-o reactie chimica fara flacara pentru a produce electricitate,o baterie solara are nevoie de o sursa de oxigen si aceasta se obtine in mod obisnuit din aer.
Singurul produs secundar din acest model de baterie solara este apa.Este important sa stim ca bateria solara nu depoziteaza chimicale pentru a produce energie.
O baterie de hidrogen va produce electricitate atata timp cat combustibilul si oxigenul sunt aprovizionate.

Schema bateriei de hidrogen:

Bateria de hidrogen consta in 2 conductori separati de un conductor ionic.Hidrogenul este pompat catre anod si oxigenul catre catod.Hidrogenul reactioneaza cu particule incarcate(ioni) in electroliza producand apa si electroni.Electronii parasesc bateria solara de-a lungul sarmei;acesta este un curent electric generat de celula.Electronii se intorc in catodul bateriei de hidrogen unde se combina cu oxigenul si apa formand ioni care inlocuiesc consumuirle anodului.Astfel ciclul continua cu hidrogenul si oxigenul existent rasturnat in apa da nastere curentului.

Hydrogen-oxygen fuel cell

Baterii de hidrogen ,tipuri:

Bateriile de hidrogen sun bazate pe un principiu simplu.Reactia chimica implicata nu are loc repede.In afara de cazul cand materialele speciale sunt folosite pentru a construii celule,un curent electric foarte mic se produce.Multe cercetari cu bateriile de hidrogen comerciale sunt focalizate pe dezvoltarea electrolizei adegvate.

Din punct de vedere comercial cele mai dezvoltate baterii cu hidrogen sunt acelea care folosesc acidul alaturi de electroliza si combustibilul alaturi de hidrogen.

Aceste baterii se folosesc in spitale,sanatorii particulare,hoteluri si scoli.

Bateriile de hidrogen cu carbon lichid promit o eficienta mai mare .Aceste celule pot fi actionate la temperaturi mai mari(in jur de 650 grade C) deoarece au electroliza de carbon care trebuie pastrata in forma lichida.

0 comments:

CONTACT

miharex@yahoo.com